EFR

EFR, Engineered For Racing – det är namnet på Borg Warners Turboaggregat för racing. Vi i teamet har tidigare jobbat med motorer och överladdning och har sett både det ena och det andra. Detta till trots kan vi inte annat än imponeras av EFR-aggregaten. Borg Warner har tagit fram denna serie aggregat enbart för oss motorentusiaster. Vi vill gärna påstå att EFR-aggregaten är det bästa man kan köpa.

EFR-seriens aggregat har alla egenskaper man kan önska sig. Här är ett urval:

  • Alla turbinhjul är av en speciell aluminium-titan-legering (Al-Ti) som gör att hela turbinsidan blir nästan lika lätt som kompressorsidan. Detta är en fundamental egenskap för respons och körbarhet. Dessa Al-Ti-hjul betyder antagligen lika mycket för respons som att gå från hydrodynamiskt lagrat (trycksatt olja i glidlager) till kullagrat. Mycket grovt skulle man kunna säga att det går att gå upp ”en storlek” i aggregat med bibehållen respons.
  • Dubberadiga keramiska kullager i alla lagerhus. Det ger en lätt och tålig lagring.
  • Inbyggda Wastegates som verkligen är anpassade för racing och höga flöden.
  • Precisionsgjutna turbinhus i höghållfast rostfritt gjutstål, som håller bättre, väger mindre och tål höre temperaturer. Också ser dom snygga ut under huven – ingen ful rostig yta. Dom går till och med att polera!

Detta toppas av att att EFR har satt samman ett modulärt system med turbinhjul, turbinhus, kompressorhjul och lagerhus som gör att man sätta ihop precis det aggregat man behöver.

Support, försäljning och distribution

Vi har fått förtroendet att sälja och distribuera BorgWarners prestandaggregat i Norden. Vi har direkta kontakter med Borg Warner Turbo Systems ingenjörer i Kirchheimbolanden, Tyskland, och med försäljningsorganisationen för eftermarknad. Innom Salt Slush har vi också en massa kunskap och erfarenhet av överladdning och vi hjälper gärna andra racingentusiaster att matcha fram rätt turboaggregat.

I vår web shop hittar du en översikt på EFR-aggregat och listpriser.

 

Web Shop

 

Är du intresserad tag gärna kontakt med oss först för dagsaktuella priser och leveranstid.